Hvornår vil I sejle?
I store træk kan man sejle i kano året rundt. Hver årstid har sin charme. Alligevel ønsker de fleste solskin og varme på turen. Det kan være nok så vanskeligt at planlægge efter i Danmark med det lunefulde klima. Selvom det skulle regne eller blæse på kanoturen, er det dog klart de fleste der har haft en god tur. 

Hvor og hvor langt vil I sejle?
Der er mange muligheder for kanoture. Vi er specialist i kanoture på den nordlige strækning af Gudenåen, fra Kongensbro til Randers, men vi udlejer kanoer på strækningen fra Ry til Randers. Det er meget forskelligt hvor langt man ønsker at sejle i kanoen, som på cykel, så vil nogen race afsted på en lang tur med høj hastighed, og andre foretrækker en rolig hyggetur. Vær ikke for ambitiøs med strækningen, især når der er børn med på turen.

Start og slutsteder
Se kanokort i hovedmenuen og start- og slutsteder.
Kanoerne leverer vi til jer, men persontransporten skal i selv sørge for.

Overnatningssteder
Der er mange overnatningstilbud ved Gudenåen. For detaljeret information check kanokort og overnatning ved Gudenåen.

Sikkerhed
Der er stor opmærksomhed på sikkerheden på kanoturene.

Tange Sø
Hvis I skal på en længere kanotur, skal I måske over Tange Sø. Det kan godt være en speciel oplevelse. 

Hvor mange dage vil I sejle?
Kanoturen kan være en éndagstur, fra en enkelt time til en hel dag, eller en flerdagstur med én eller flere overnatninger. Klik her på flerdagsture, hvis I gerne vil på en kanotur med overnatning.

Hvem skal med på turen?
Kanoture er for alle – næsten alle, det kræver nemlig et godt samarbejde at være på kanotur. Samarbejde når I skal sejle i kanoen, men især støtte og hjælp når kanoen skal fra land og op igen. Vore kanoer er Linder Inkas 525, den bedste og mest stabile udlejningskano, og kun meget sjældent sker det, at kanoen tipper rundt. I kan være et par stykker på kanoturen eller en større gruppe.

Aktiviteter
Kanoturen kan kombineres med andre aktiviteter. Det kan være alt fra de små nære sanseoplevelser af klukkende vand eller beundring af den blåvingede pragtvandnymfe til mere sportificerede aktiviteter. Lidt dejligt at spise og drikke med på kanoturen er altid et godt udgangspunkt for en vandretur eller nogle sjove aktiviteter.

Tjek “Gode råd og regler” for flere nyttige oplysninger.

Persontransport
Der er naturligvis mange måder, at komme til og fra start- og slutstedet når I skal på kanotur. På hele Gudenåstrækningen er der gode forbindelser med offentlige transportmidler, så det er ikke noget problem at komme hjem igen, når kanoturen er slut. Klik her for yderligere information om hvordan I kommer frem og tilbage til landingsstederne.