Der er en del logistik forbundet med en kanotur, og her er nogle gode idéer. I skal selv sørge for persontransporten til start- og fra slutstedet.

​Kanoerne og kanoudstyret skal vi nok sørge for. Kanotransport.

Nedenstående er nogle forslag til, hvordan I kan komme frem og tilbage.

Persontransport
Er der nogle friske med på kanoturen, kan I også parkere bilen og så løbe tilbage til startstedet efter bilen når turen slutter. ​Eller sæt én eller et par cykler ved slutstedet og kør til startstedet. Når kanoturen slutter cykler du/I så tilbage efter bilen.​
 
Privatbil
  • Bilen giver nogle frihedsgrader. Man kan blive kørt ud og hentet igen ved slutstedet.
  • Parker bilen ved startstedet og ta´ offentlig transport eller en taxa tilbage til bilen, når kanoturen er slut. Kør evt. bilen ud til slutstedet og ta´ offentlig transport eller taxa til startstedet.
  • Er der flere biler, kan I køre én bil ud til slutstedet, der så anvendes til at kører chaufførene tilbage til bilerne der holder parkeret ved startstedet.
 
Offentlige transportmidler
Fra Bjerringbro til Randers følger togbanen og busserne Gudenåen. Så det er nemt at komme frem og tilbage. Kanopladsen i Bjerringbro ligger 700 m fra banegården med gode tog- og busforbindelser fra Ulstrup, Langå og Randers. At benytte de offentlige transportmidler i forbindelse med en kanotur, er en god og miljørigtig idé. Måske lidt besværligt, men betragt det som en del af turen, det er faktisk rigtig hyggeligt.
 
Tog
  • Arriva (Århus – Struer). Fra Langå til Randers er det DSB der kører.

Bus

  • Silkeborg – Randers, Rute 73. Denne rute binder hele Gudenåen sammen fra Silkeborg til Randers. Er vær at overveje når I skal på kanotur.
  • Århus – Hammel – Viborg, Rute 114. Bussen kører på strækningen fra Århus til Viborg, og er den eneste bus der kører over Kongensbro.
  • Bjerringbro – Tange, Rute 75. Kun få busture til Tangeværket.
Rejseplanen.dk. For både bus og tog kan du planlægge din rejse her.
 
Cykel med i kanoen
Hvis I kun er to personer i kanoen og ikke har ret meget bagage med, kan I tage cyklerne med i kanoen. Især cykler med hjul der hurtigt kan afmonteres er velegnede. Cykel eksempelvis til kanopladsen i Bjerringbro og ta´ cyklerne med i den lejede kano til Langå, hvorfra I cykler hjem.


Til fods

Naturligvis kan man også gå ud til startstedet. Trækstien går langs Gudenåen på hele strækningen. Trækstien er en charmerende, stedvis primitiv vandresti. Den følger stort set den gamle sti langs Gudenåen, som pramdragere og heste brugte, da de trak pramme med gods op mod strømmen på vej fra havnen i Randers til Silkeborg. Det er oplagt at vandre ad trækstien fra kanopladsen i Bjerringbro til Elmuset og tage en kanotur tilbage. Link til Trækstien.

Taxa
Overnatning på teltpladsen i Bjerringbro. Tag en taxi til Kongensbro eller Ans og sejl så til Bjerringbro.

Bjerringbro Taxi:     tlf. 20 20 12 20