I skal selv sørge for persontransporten til start- og fra slutstedet. ​Kanoerne og kanoudstyret skal vi nok sørge for. 

Nedenstående er nogle forslag til, hvordan I kan komme frem og tilbage.

Privatbil
  • Bilen giver nogle frihedsgrader. Man kan blive kørt ud og hentet igen ved slutstedet.
  • Parker bilen ved startstedet og ta´ offentlig transport eller en taxa tilbage til bilen, når kanoturen er slut. Kør evt. bilen ud til slutstedet og ta´ offentlig transport eller taxa til startstedet.
  • Er der flere biler, kan I køre én bil ud til slutstedet, der så anvendes til at kører chaufførerne tilbage til bilerne der holder parkeret ved startstedet.
Klimavenlig turisme
Når nu man har valgt, den måske mest klimavenlige ferieform, hvorfor så ikke gå “all in” og planlægge turen til og fra start- og slutstedet med omtanke. Lad bilen stå hjemme – det giver også en del frihed om muligheder.
 
Offentlige transportmidler
Fra Bjerringbro til Randers følger togbanen og busserne Gudenåen. Så det er nemt at komme frem og tilbage. Kanopladsen i Bjerringbro ligger 700 m fra banegården med gode tog- og busforbindelser.
 
At benytte de offentlige transportmidler i forbindelse med en kanotur, er en god og miljørigtig idé. Måske lidt besværligt, men betragt det som en del af turen, det er faktisk rigtig hyggeligt.
 
Tog
Toget kører langs Gudenåen fra Bjerringbro til Randers
 
Bus
Silkeborg – Randers, Rute 73. Denne rute binder hele Gudenåen sammen fra Silkeborg til Randers. Er væ
rd at overveje når I skal på kanotur.
   Benyt Rejseplanen til at planlægge din kanotur.
 
Tænk ud af boksen
 
Cyklen med i kanoen
Hvis I kun er to personer i kanoen og ikke har ret meget bagage med, kan I tage cyklerne med i kanoen. Især cykler med hjul der hurtigt kan afmonteres er velegnede. Cykel eksempelvis til kanopladsen i Bjerringbro og ta´ cyklerne med i den lejede kano til Langå, hvorfra I cykler hjem.
 
Den friske
Er der nogle friske med på kanoturen, kan I også parkere bilen og så løbe tilbage til startstedet efter bilen når turen slutter. ​Eller sæt én eller et par cykler ved slutstedet og kør til startstedet. Når kanoturen slutter cykler du/I så tilbage efter bilen.​

Til fods

Naturligvis kan man også gå ud til startstedet. Trækstien går langs Gudenåen på hele strækningen. Trækstien er en charmerende, stedvis primitiv vandresti. Den følger stort set den gamle sti langs Gudenåen, som pramdragere og heste brugte, da de trak pramme med gods op mod strømmen på vej fra havnen i Randers til Silkeborg. Det er oplagt at vandre ad trækstien fra kanopladsen i Bjerringbro til Elmuset og tage en kanotur tilbage. Link til Trækstien.
 
Grøn livsstil  –  Outdoor Bjerringbro forsøger at være bæredygtige.

Kanotransport  – kanoudlejerens motioncenter
 
Taxa
Bjerringbro Taxi:     tlf. 20 20 12 20