Det er oplagt, at tage på en kanotur med en skoleklasse. Det giver mange gode oplevelser og styrker fællesskabet. Man kan godt lade elever fra 5. klasse og op efter padle selv i en kano, men hvis det blæser kan det være vanskeligt, at komme over Tange sø. Sejlads på åen er lige til, da det er medstrøms. Learning by doing er et godt princip, men ofte er det en rart med en lille instruktion i padleteknik mm. Når vi møder jer på startstedet og sender jer afsted i kanoerne, giver vi altid nogle gode råd og vejledning, og hvis man ønsker flere detaljer for kanosejlads er vi klar med en god instruktion.
 
SKOLETUR
 
1 dag på kanotur
 
 • Kanotur fra Tangeværket eller Bjerringbro til Ulstrup.
 • Check endagsture
 • Med start fra Tangeværket – kan I først se Energimuseet. 

2 dage på kanotur

 • Start fra Tangeværket:
     – Ta´ toget til Bjerringbro – der er 600 m til kano- og teltpladsen.
     – Aflever jeres udstyr og sæt evt. teltene op.
     – Gå ad Pramdragerstien til Tangeværket (Energimuseet).
 • Oplev Energimuseet.
 • Kanotur til Bjerringbro (evt. til Kællinghøl), hvor der overnattes.
 • Næste dag sejles der til Dannebrogpladsen i Ulstrup.
 • Ta´ toget hjem – togstationen ligger 500 m fra Dannebrogpladsen. 

3 dage på kanotur 

 • Start fra Tangeværket:
     – Ta´ toget til Bjerringbro – der er 600 m til kano- og teltpladsen.
     – Aflever jeres udstyr og sæt evt. teltene op.
     – Gå ad Pramdragerstien til Tangeværket (Energimuseet).
 • Oplev Energimuseet.
 • Kanotur til Bjerringbro (evt. til Kællinghøl), hvor der overnattes.
 • 2. dag sejles der til Langå Camping, overnatning.
 • 3.dag sejles de videre til Randers.

På en kanotur oplever man sine kammerater på en helt anderledes måde og i nogle nye situationer. Det er meget populært med overlevelsesture for at fremme og udvikle samarbejdet i en gruppe. En kanotur er ikke overlevelse men oplevelse! Det skal være en behagelig tur med gode sociale relationer. Allene det at sejle på åen, i naturen, er en spændende udfordring. Naturligvis kan kanoturen krydres med forskellige lege og aktiviteter. Tjek også adventure turen.

I planlægningen af turen anbefaler vi, at I tager udgangspunkt i basisturen. For nogle er det en god idé at starte kanoturen fra Tangeværket – det er det nemmeste og mest sikre, fordi man ikke skal over Tange Sø.

Kort over Gudenåen – oplysninger om start- og slutsteder, overnatningsmuligheder og afstande.


Transport
Lige netop strækningen Tangeværket – Randers er suveræn fordi det er nemt, at komme frem og tilbage med offentlige transportformer. Hvis jeres kanotur er på 3 dage eller flere kan I få en frirejse med DSB. Ta´ toget til Bjerringbro og hjem igen fra Langå eller Randers – gratis!
​​
Oplev, leg og lær 
Man er altid nysgerrig når man er på kanotur, så det vil være oplagt at flette nogle vidensbaserede forløb ind i friluftsturen. Planlæg selv nogle aktiviteter med inspiration i Tour de natouren og Biologi. Det kan også være en god idé at kontakte de aktører der er i området – se nedenstående. 

Sikkerhed
Der er stor fokus på sikkerheden på kanoturene.
 
Ekspedition Gudenå

Biologiholdene på Skive Gymnasium og HF afvikler hvert efterår en kanotur, hvor de udfører en lang række spændende eksperimenter. Biologituren afvikles som en 2 dagestur (se ovenstående), hvor der også er en rundvisning på Energimuseet, med overnatning i Kællinghøl historiske center. Ekspedition Gudenå er bestemt en tur der kan anbefales til alle skoler og institutioner, der ønsker en dejlig friluftsoplevelse i kano, kombineret med faglige indlæg.

Check grupper på kanotur

Bjerringbro Teltplads –  en hyggelig lille teltplads ved Gudenåen i byen. Byens tilbud ligger lige ved hånden. 

Kjællinghøl Teltplads. 400 meter fra teltpladsen ved Gudenåen ligger Historisk Center Kjællinghøl. På området er en kopi af et stort langhus fra jernalderen og en række værkstedshuse. Der er også en række shelters til primitiv overnatning. Shelters – her er der mulighed for grupper at leje sig ind. Download brochuren over Kællinghøl og Hjemindskov.

Legedatabasen – en fortrinelig hjemmeside med gode lege og aktiviteter udarbejdet af FDF.

Nyttige links