En god oplevelse er værd at samle på, og noget vi alle higer efter.
 
I ordbogen står der om betydningen af oplevelse:
​“Noget som man oplever, fx en særlig hændelse eller begivenhed som man er vidne til, eller en samlet helhed af (sanse)indtryk der møder én”. Ja – det drejer sig om at mærke og sanse verden!
 
​Det er en stor oplevelse at være ude i naturen. At bevæge sig indenfor er urmenneskeligt for at få ly for sol, insekter, regn og vind, for at søge beskyttelse, tryghed og varme. Det at bevæge sig udenfor for at arbejde, skaffe føde og finde mage er lige så oprindeligt – og vildt sjovt.

 

Hvad er oplevelse?

Dybest set kan man sige, at alting er en oplevelse. Uanset, hvad der sker i vores hverdag og omkring os, så er det en oplevelse. Problemet er bare, at nogle oplevelser er gode, nogle er dårlige og rigtige mange er fuldstændig ligegyldige.

Så hvad er det der gør, at en oplevelse er god, dårlig eller ligegyldig?

Oplevelser sætter sig direkte på vores humør-barometer, og de påvirker os emotionelt. Når vi oplever noget, som er bedre, mere positivt eller som på en eller anden måde overgår vores forventninger, så sætter det sig i vores system som noget positivt. Det gør, at vores humør bliver bedre, vi smiler mere, føler os mere opstemte, eller hvad det måtte være.

Når vi oplever, at et eller andet ikke går helt, som vi havde forventet, påvirker det igen vores humør. Hvis en oplevelse ikke er lige så god, lige så spændende eller ikke sker på den måde, vi regnede med, så bliver vi alt lige fra lettere irriterede til smadderforbandede og det sætter på samme måde aftryk i vores emotioner.

Hvad er det, du kan huske fra dit liv? Husker du alt? Formentlig er det ikke alle oplevelser i hele dit liv, du går rundt og husker på. Men du kan helt sikkert huske de oplevelser, hvor du blev følelsesmæssigt påvirket. Lige som de film, bøger og teaterstykker, der fik dig til at grine eller græde, helt klart er dem, du husker bedst.

En kanotur husker man altid! ​

En ferie til eksempelvis Costa del Sol er dyr, kompliceret og måske fattig på oplevelser. Men hva´ med at tage på tour i den danske natur. Du kan være helt sikker på at du får en oplevelse!
 
Mærk verden – benyt alle dine sanser når du er på tur.​
 
Noget man ser (oplever) på sin ferie –Turist