Lokale vandreture – i Bjerringbro området finder du en lang række gode vandre- og løberuter. 

Trækstien (Pramdragerstien)

Pramdragerne trak prammene med liner over skulderen. Fra Randers gik de langs bredden mod strømmen til Bjerringbro. Her overtog heste arbejdet på grund af den stærke strøm. Pramfarten langs Gudenåen stilnede af, da jernbanen kom til Silkeborg i 1871. Pramfarten fortsatte dog til omkring 1920, hvor det ny el-kraftværk, Tange-værket, blev for stor en hindring med sin opstemning af åen.

Trækstien er i dag en afmærket sti, som indbyder turister på vandretur i pramdragernes fodspor. Stien er både charmerende og stedvist primitiv, og følger stort set den gamle sti langs Gudenåen, som pramdragere og heste brugte. Som turist bliver du ført gennem vekslende landskaber med spændende skove og langs marker med græssende dyr. Fra stien er der blandt andet adgang til Busbjerg mellem Ulstrup og Bjerringbro. Busbjerg er en stor naturfredet bakkeknude med en storslået udsigt over Gudenådalen.

Bike and hike – kano´n 
Kombiner jeres tur i naturen med fod, hjul og vand.

Persontransport og kanotur
Når privatbilen skal hentes ved startstedet eller køres til slutstedet er det oplagt at cykle eller løbe ud med/efter bilen. 

Gode links vedr. vandre- og løbeture: